Search

Bilten 5. Foruma o zapošljavanju mladih "Na putu ka oporavku"

Bilten 5. Foruma o zapošljavanju mladih možete preuzeti na ovom linku. Bilten daje više informacija o toku Konferencije i Foruma, te o zaključcima koji su doneseni.

Peti po redu Vijesti organizovan je u sklopu Konferencije o rastu zapošljavanja „Na putu ka oporavku“ koja je, kao priprema za međunarodnu donatorsku konferenciju za pomoć Bosni i Hercegovini i Srbiji, održana 1. jula 2014. godine u Sarajevu, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, Svjetske akademije nauka i umjetnosti (World Academy of Science and Art), uz podršku Švajcarske agencije za razvoji i saradnju (SDC), Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Ujedinjenih nacija (UN). Forumom je predsjedavao  poljski profesor Zbigniew Bochniarz, član Svjetske akademije nauka i umjetnosti, a dopredsjedavajući je bio prof. dr Anto Domazet, državni poslanik i profesor ekonomije.

Konferencija i Forum su oblikovali inovativne ideje i mjere neophodne za prevazilaženje izazova i prijetnji ispred Bosne i Hercegovine, uz istovremeno potenciranje potrebe za rješavanjem problema obnove, sačuvanja i kreiranja novih radnih mjesta u periodu nakon prirodnih katastrofa koje su teško pogodile i uništile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku.

 

Druge objave u kategoriji