Search

Brendiranje portala Kluba za traženje posla u Brčkom

Nakon što je prije dvije sedmice završena obuka savjetodavaca-trenera Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta za provođenje metodologije Kluba za traženje posla, i u Brčkom se korak po korak uspostavljaju preduslovi za otvaranje Kluba. Renoviraju se i prostorije zgrade “Merkur” u kojima se treba otvoriti Klub za traženje posla Brčko, a kako je i najavljeno danas je brendiran portal na ovim prostorijama, što je i svojevrsni poziv nezaposlenima da se uključe u rad Kluba. Prijava mladim ljudima je omogućena i putem online aplikacije https://docs.google.com/forms/d/1AIBjt24in2Erjdi74W-FA1nf0l87EIG3FsIBIurl0Ns/edit?usp=forms_home&ths=true

Brčko4

Foto: Portali prije brendiranja

Podsjećanja radi ovu mjeru provode stručno osposobljeni savjetodavci pri biroma za zapošljavanje širom BiH, a do sada je od uvođenja ove mjere 2011.g. kroz ovu mjeru prošlo 5650 mladih od čega 3442 žena (60%) od čega se njih 41% ili 2320 zaposlilo od čega je 1415 žena (60%). Prijava na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1AIBjt24in2Erjdi74W-FA1nf0l87EIG3FsIBIurl0Ns/edit?usp=forms_home&ths=true

Cijeli Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta bi trebalo da bude preseljen u zgradu bivšeg “Merkura” koja bi trebala biti renovirana za te namjene. Čitav proces usložnjava deficit u budžetu Vlade Brčko Distrikta za 2015. godinu od 15,4 miliona konvertibilnih maraka, koja bi se prema odluci Vlade pokriti zaduženjem, ali dok se ne riješe finansijski problemi koje ima Vlada, ne mogu se aktivirati sredstva za renoviranje novih prostorija“Merkura” koja su prebačena na račun Ureda za upravljanje javnom imovinom.

Brčko3

Foto: Renoviranje prostorija za klub za traženje posla

 

Druge objave u kategoriji