Search

Budući preduzetnici u Banovićima počeli sa IMPAKT obukom!

Upoznavanje sa osnovama preduzetništva, razgovori o idejama, detaljno planiranje, tržište, marketing, finansije samo du dio programa obuke IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja Banovići. Inkubator poslovnih ideja realizuje se uz podršku Vlade Švicarske a u partnerstvu sa općinama na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Buduće preduzetnike u Banovićima čeka period intezivnog učenja i sticanja znanja i vještina potrebnih za pokretanje ali i samoodrživost poslovanja.

“Učesnici ovogodišnjeg IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja Banovići, na obuku su došli zainteresirani i spremni za učenje” rekla nam je Mirela Omerović ekspertica za preduzetništvo i jedna od trenerica. Dodala je i da proces pokretanja vlastitog biznisa nije jednostavan te da je za ostvarenje ciljeva potrebno dosta truda i odricanja, ali se uloženo višestruko isplati.

Na početku obuke učesnicima se obratio Selmet Husanović, pomoćnik načelnika Općine Banovići koji je istakao zadovoljstvo što se drugu godinu zaredom IMPAKT inkubator poslovnih ideja realizira u Banovićima i preduzetnicima zaželio puno sreće i uspjeha u radu uz, kako je predočio, maksimalnu podršku koju mogu učekivati od općinskog organa uprave u procesu registracije poslovanja.

U narednom periodu učesnici će imati priliku učiti teoriju, ali ono još važnije, učiti na primjerima. Svaki zadatak, koji učesnici trebaju završiti tokom obuke, bude pregledan od stručne osobe, te svaki učesnik dobije individualni feedback. Na ovaj način budući preduzetnici najbrže mogu savladati sve izazove sa kojima bi se mogli sresti u budućnosti.

Ekipi iz Banovića želimo puno uspjeha, a sve zainteresirane buduće preduzetnike širom Bosne i Hercegovine pozivamo da se priključe IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja i da svoje snove pretvore u stvarnost.

Druge objave u kategoriji