Search

CEO konferencija u pet gradova BiH

Potaknuti ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u 2014. godini nastavlja sa održavanjem CEO konferencije. Po prvi put, CEO konferencija će biti održana u pet gradova BIH – Tuzli, Mostaru, Banjoj Luci, Zenici i Sarajevu.

Na prve dvije CEO konferencije, koje su održane na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, sudjelovalo je više od 500 mladih osoba iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te eminentni govornici i predstavnici nekih od najuspješnijih kompanija koje posluju u našoj državi i regiji.

Zbog velikog interesovanja mladih iz cijele države, pa i regije, CEO konferencija se, pored Sarajeva, organizira i u navedena četiri grada. Cilj širenja Konferencije je pružiti mladim iz cijele BiH veću mogućnost pristupa znanjima i iskustvima uspješnih pojedinaca.

CEO Warm-up konferencije će u svakom od gradova okupiti oko 100 mladih koji žele proširiti svoja znanja i razmijeniti iskustva sa drugima. Nakon organiziranih jednodnevnih konferencija u Mostaru, Tuzli, Banja Luci i Zenici, CEO konferencija se održava u Sarajevu. Ova konferencija trajat će dva dana, te pored konferencijskog dijela ponudit će sudionicima i dodatne aktivnosti poput: Wanted – Million Dollar Employee, Kava sa…, Pioneers festival, Start-up Expo, Radionice i Panel diskusija.

Armin Talić, rukovoditelj Centra za poduzetništvo i upravljanje znanjem, ističe da je cilj CEO konferencije razbijanje mitova o uspjehu u BiH: “Na ovom mjestu kreiramo komunikaciju mladih i vrlo uspješnih ljudi koji žele podijeliti svoja iskustva, ponuditi savjete i odgovore na pitanja karijere i života i to iz prve ruke. Ovdje postoji ogroman gap koji smanjujemo kroz interakciju, otvoren i manje formalan pristup i stvaramo mjesto za komunikaciju koja ranije nije bila moguća.”

Prva CEO Warm-up konferencija bit će održana u Zenici, 26. travnja tekuće godine. Nakon toga, slijede CEO Warm-upi u Tuzli, Mostaru i Banja Luci.

Finalna CEO konferencija bit će održana 31. svibnja i 1. lipnja u Sarajevu, gdje se očekuje više od 500 sudionika. Prve dvije CEO konferencije organizovane su u partnerstvu sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarskom agencijom za razvoj i suradnju (SDC).

Prijave za sudjelovanje su otvorene, a zatvaraju se sedam dana prije početka konferencije.

Sve dodatne informacije, kao i aplikacioni formular, možete pronaći na službenoj web stranici www.ceokonferencija.ba.

Druge objave u kategoriji