Search

Coaching podrška savjetodavcima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – Birou Bijeljina

U sklopu aktivnosti jačanja internih kapaciteta Zavoda za zapošljavanje Republike Sprske danas se u Filijali Bijeljina – Biro Bijeljina realizuju coaching sesije u cilju unapređenja efikasnosti i kvaliteta savjetodavnog procesa te pružanja specificirane individualne podrške savjetodavcima a naročito u kontekstu primjene novih metoda rada. 

Savjetodavci se, u svojoj poslovnoj svakodnevnici susreću sa različitim profilima klijenata koji se, po drugoj strani i sami susreću sa različitim lični, socijalnim, finansijskim i drugim poteškoćama što ih, klijente kao tražitelje zaposlenja, ometa u reintegraciji na tržište rada.

U tom smislu, efikasnost savjetodavne funkcije i kompetnog savjetodavnog procesa između ostalog zavisi ponajviše od stručne osposobljenosti savjetodavaca. jedan od ciljeva coachinga upravo je pružiti adekvatnu individualnu podršku savjetodavcima da unaprijede proces savjetovanja a samim tim pruže i kvalitetniju odnosno adekvatniju podršku nezaposlenim licima u procesu traženja posla. 

Podsjećamo, jučer je realizovana i specijalistička obuka za savjetodavce u Brčkom a kojoj su prisustvovali i savjetodavci Biroa Bijeljina kojima je danas pružena coaching podrška.

Ukupno se realizuje 5 coaching sesija, a realizuje ih međunarodna ekspertica Meri Lorenčič.

 

U nastavku donosimo i kratki foto izvještaj sa terena:

Prostorije Biroa Bijeljina 1 – Centralni hol
Prostorije Biroa Bijeljina 2 – Centralni hol
Prostorije Biroa Bijeljina 5 -Prilazni pristup/stepenice

   

U posljednjoj sedmici juna coaching podrška bit će pružena i Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, a čemu će prethoditi i specijalistička obuka za savjetodavce ove službe. 

Druge objave u kategoriji