Search

DA Pet Care

Edin Grabovica

Da ljubav prema životinjama se može pretvoriti u odličnu poslovnu ideju, pokazao nam je Edin Grabovica, veterinar iz Sarajeva. Edin je u aprilu 2021. godine otvorio DA Pet Care, centar koji pruža sveobuhvatnu i jedinstvenu brigu za zdravlje i dobrobit životinja. DA Pet Care ima širok raspon usluga: vrtić za pse, hotel za mačke, pet-taxi i sl.

Ljubav i povjerenje su brzo stekli i ne samo da su uslugama zadovoljni vlasnici kućnih ljubimaca nego i sami ljubimci, što se vidi čim uđete u prostorije Centra. Svakom ljubimcu se pristupa individualno i  pridaje se velika pažnja svim segmentima brige: od nutricionističkog savjetovanja i plan prehrane, preporuke za odabir najadekvatnije hrane za kućne ljubimce, pet taksi, postoperativnu njegu, kućne obilaske, šetanje, kupanje, šišanje pasa i sl, naravno u zavisnosti od paketa usluga za koji se odluče vlasnici.

„Planiramo uvesti i video nadzor 24 sata koji će se dodatno naplaćivati, a vlasnici će u bilo kojem trenutku mogći vidjeti šta njihov ljubimac radi“, rekao je Edin o budućim planovima.

Kako Edin ne propušta prilike koje mu se otvaraju, postao je i zastupnik za FBiH za Super Premium brendom iz Njemačke (hrana za pse) te  je zakoračio i u polje veletrgovine 😊.

DA Pet Care nudi neveterinarske usluge, ali svakako da ukoliko na ljubimcu primijete nešto, vlasnika  upute na preventivni pregled. S obzirom da dosta pasa ima problem sa zglobovima, kukovima i laktovima, a postoje pasmine koje imaju genetski predispozicije za ova oboljenja, preporučuje im se hidroterapija koje trenutno nema u našoj  zemlji. Edin je i ovdje vidio priliku da poboljša brigu i zdravlje životinja, a svakako i priliku da dopuni djelatnost te je u procesu nabavke kade za hidroterapiju kako bi ova usluga bila dostupna i kod nas. Koliko je Edin uporan, vjerujemo da će Bosna i Hercegovina vrlo brzo imati prvi Wellnes i Spa centar za kućne ljubimce.

„Trenutno zaista pravimo razliku na tržištu, nije nam u fokusu profit nego životinja. Gledamo da ispunimo sve želje vlasniku iako zna biti svakakvih zahtjeva.“

DA Pet Care trenutno zapošljava 3 osobe i Edin se nada da će naredne godine proširiti i prostor i pojačati tim.

Druge objave u kategoriji