Search

Danas ozvaničeno partnerstvo YEP i Sarajevo Unlimited 2017

Početak novembra i ove godine u Bosni i Hercegovini rezervisan je za najznačajniji festival ideja i inovacija koji se održava od 02-04. novembra u Sarajevu. Sarajevo Unlimited 2017 ugostiće elitu svjetske scene preduzetništva, ideja i inovacija, a tokom tri dana, koliko traje Sarajevo Unlimited, posjetioci će imati priliku čuti i upoznati više od 50 govornika iz svijeta menadžmenta, inovacija, startapova, ljudskih resursa, javnog sektora, nevladinih organizacija i međunarodnih korporacija. Kao i kod prvog Unlimiteda, Projekat zapošljavanja mladih je partner događaja, o čemu je danas i zvanično potpisan ugovor o saradnji, koji du potpisali Alma Muharemović direktorica Fondacije Mreže i dr. Ranko Markuš, rukovodilac YEP-a. . 

Među keynote govornicima ovogodišnjeg foruma su najpoznatija imena svjetske inovatorske i preduzetničke scene. Pored izuzetnih govornika, na ovogodišnjem forumu učesnici će imati priliku pratiti i Startup Battle – takmičenje za izbor Najstartapa Foruma, zakazano za prvi dan Foruma, 02. novembar, a podržano od strane YEP projekta zapošljavanja mladih. Dvadeset najboljih startapova iz regiona odabrano je od čak 80 prijavljenih za ovo takmičenje. Najstartapu će, osim novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, biti omogućen pristup edukativnim i mentorskim programima IT Akademije i Networksa, te kotizacije za Wearedevelopers, najveću IT konferenciju i Meet and Match slovenačku konferenciju za startapove.

Tokom Sarajevo Unlimited foruma će biti izabrana Najinovativnija kompanija Foruma, a organizatori će ovom prilikom u Sarajevu ugostiti šest velikih investicijskih fondova, regionalne učesnike iz akceleratora iz osam zemalja i brojne stručnjake i kompanije koji će ovu priliku iskoristiti za povezivanje i jačanje biznisa.

Program Sarajevo Unlimiteda 2017. obuhvatiće i panele o tome zašto je važna digitalna ekonomija i podrška inovacijama, te koliko je i zašto važan uticaj i podrška dijaspore BiH, ali i radionice za mlade profesionalce i startapove, kao i predavanja na teme digitalnih komunikacija, IT-ja u Bosni i Hercegovini, FINTECH-a, vještačke inteligencije i brojnih drugih sadržaja. Specijalni dodatak ovogodišnjeg foruma je i kutak za robotiku i 3D tehnologije.

Mnoštvo novih tema, ideja i inspiracije obilježiće Sarajevo Unlimited ove godine, te drugu godinu zaredom staviti Sarajevo u centar pažnje i mapirati ga kao centar regionalnog biznisa i inovacija. Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, dostupno je na zvaničnoj web stranici, kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: FacebookuInstagramu i Twitteru. Zvanični hashtagovi Foruma su #weareunlimited i #sarajevounlimited.

 

Druge objave u kategoriji