Search

"Dejana Talk Show" o Projektu zapošljavanja mladih YEP

Povezanost sa medijima u cilju bolje promocije projektnih aktivnosti je ovoga puta odvela Projekat zapošljavanja mladih YEP do “Dejana Talk Show” emisije na OBN televiziji. Obzirom da je jedan od zaključaka 6.Foruma o zapošljavanju mladih bio bolja promocija u medijima o uslugama i podršci koju mladi nezaposleni mogu dobiti od službi za zapošljavanje, YEP je već realizovao ovaj zaključak i emisija je u potpunosti posvećena temi zapošljavanja mladih. Inače, radi se o jednoj od najgledanijih TV emisiji za koju se smatra da je emisija od društvenog značaja, a gledaoci će je moći pogledati  14.decembra u 17.00 h.

Bilo je teško od 1200 mladih koji su se zaposlili putem mreže Klubova za traženje posla odabrati one koji bi rado pred kamerama ispričali svoju priču i put do posla, a posebno je teško bilo dovesti mlade koji još uvijek traže posao i koji zbog vrijednosnog sistema u našoj državi se srame progovoriti o svakodnevnim problemima u potrazi za poslom.

U prvom krugu gostiju dali smo prednost mladima koji još uvijek traže posao, a članovi su Klubova za traženje posla, i imali su hrabrosti i samopouzdanja da ispričaju na koji način pokušavaju naći posao, koja su im očekivanja i šta su to dobili u Klubu za traženje posla. Smatramo da je upravo učešće u programu Kluba i njima dalo snage, samopoštovanja i znanja da sebe predstave u najboljem svjetlu.

Bez obzira na poteškoće sa kojima se svi nezaposleni susreću, uključujući i mlade, postoje i uspješne priče mladih koje Projekat YEP nastoji promovisati kao jedan novi oblik motivacije svih nezaposlenih i vjerujemo da smo u tome uspjeli. Broj pregleda na YEP stranici “priča o uspjehu” je skoro 30.000 i na to smo posebno ponosni, jer nije jednostavno pronaći osobe koje će javno iznijeti svoju priču o zapošljavanju.

Upravo smo te naše “zvijezde” doveli u “Dejana Talk Show” i na taj način ekranizovali neke od naših najčitanijih priča kao što je Mediha i njena priča “Nikada ne bih mijenjala svoj posao niti za jedan posao u državnoj službi“, rečenicu koju je ponovila i u ovoj TV emisiji. Na kraju su svoje savjete i usluge predstavili predstavnici Projekta zapošljavanja mladih, Zavoda za zapošljavanje RS i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Vjerujemo da je naš projekat jedinstven u tome što predstavlja jednu pozitivnu priču u kojoj smo uspjeli spojiti mlade nazaposlene, savjetodavce koji vrijedno sa njima rade u mreži Klubova za traženje posla i fantastične uspješne priče mladih koji su se nakon programa zaposlili i žele svojim primjerima ohrabriti druge mlade da budu uporni i da vjeruju da je moguće uspjeti uz isključivo vlastito zalaganje i znanje.

Nakon ove emisije uspjeli smo realizovati još jednu uspješnu priču koju ćemo objaviti krajem ove sedmice. Stay tuned!

Slike sa snimanja emisije možete pogledati ovdje. 

 

 

 

Druge objave u kategoriji