Search

Deveti sajam zapošljavanja u organizaciji Službe za zapošljavanje SBK/KSB Travnik

Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Srednjobosanskog kantona, organizira 9. Sajam zapošljavanja.

Sajamske aktivnosti će se održavaju kroz dva dana i to kako slijedi: 

Tokom prvog dana Sajma, 18.06.2019. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u periodu od 10:00 do 14:00 sati održava se Okrugli sto na temu ” Stanje na tržištu rada – odlazak kvalifikovane radne snage u inostranstvo” u sklopu kojeg svoju prezentaciju ima i Dr Ranko Markuš, rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji govori na temu modaliteta odnosno načina rješavanja problema odlaska radne snage iz BiH. 

 

U radu Okruglog stola osim Službe za zapošljavanje SBK/KSB, učestvuju i predstavnici Skupštine i Vlade SBK, predstavnici Ministarstva privrede i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, predstavnici Internacionalnog Univerziteta u Travniku, Sveučilišta Vitez, te predstavnici općina sa područja Srednjobosanskog Kantona, poslodavaca i drugi.

Tokom 19.06.2019. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u periodu od 10:00 do 14:00 sati bit će održan Sajam zapošljavanja, na kome će uzeti učešće oko šezdeset poslodavaca i oko hiljadu nezaposlenih osoba.

Ovo je izuzetna prilika za nezaposlene i poslodavce da se direktno upoznaju sa ponudom i potražnjom na tržištu rada, te da se predstave i promovišu na najbolji način i iskoriste poslovne prilike koje im se ukažu.

 

 

Druge objave u kategoriji