Search

Dobrodošli na diplomatski zimski bazar

U subotu će građani Sarajeva imati priliku da, makar na nekoliko sati, odu na put oko svijeta. Već četvrtu godinu, supruge ambasadora u BiH organizuju Diplomatski zimski bazar na kojem predstavljaju zemlje iz kojih dolaze.

Cijeli događaj ima humanitarni karakter i najveći je do sada jer učestvuje preko 30 ambasada, među kojima i Ambasada Švicarske u BiH, i međunarodnih organizacija te više od 120 bosanskohercegovačkih izlagača.

Kroz ukusnu hranu, tradicionalne suvenire i zanimljiv program, posjetitelji sajma i ove godine osjetit će sve čari praznične atmosfere a sve u dobrotvorne svrhe. Sav prihod  ide za djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu sa invaliditetom i djecu bez roditeljskog staranja. Bazar će se održati u dvorani Mirza Delibašić u centru Skenderija u subotu od 11 do 17h.

Bit će održana i aukcija za potpisani dres Edina Džeke i Karima Benzeme. Na aukciji će se moći osvojiti i besplatan put u Egipat, a na tombolama i igrama na sreću posjetitelji će imati priliku osvojiti ulaznice za spa tretmane, obroke u restoranima i umjetnička djela. Ulaznice se mogu kupiti na platou ispred Skenderije po cijeni od 5 KM a tiket za tombolu košta 3 KM.

Druge objave u kategoriji