Search

Dogovorena najniža plata na iznos od 395 KM

Banja Luka – Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske sinoć je u Banjaluci utvrdio da najniža plata za narednu godinu bude povećana na iznos 395 KM.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Dragutin Škrebić, ocijenio je da je odluka o najnižoj plati najrealniji dogovor koji je postignut nakon više pregovora, kako bi se poboljšao standard radnik, ali i afirmisao dijalog u Republici Srpskoj.

On je rekao da je cilj predstavnika Unije da najniža plata bude izuzetak. “Vlada nam je obećala da će svojim kontrolnim organima pomoći da spriječe sve one koji su spremni da zloupotrebljavaju najnižu platu”, rekao je Škrebić.

Prema njegovim riječima, najniža plata je socijalna kategorija i na nju imaju pravo preduzeća koja posluju u teškoćama i nisu likvidna.

Na dnevnom redu Savjeta našao se i Program ekonomskih reformi Srpske za period od 2017. do 2019. godine, koji je dobio podršku, dok Nacrt budžeta za 2017. godinu nije dobio podršku, jer prijedlog o minulom radu još nije usaglašen.

Druge objave u kategoriji