Search

Drugi dan IEEE Students and Young Professionals Kongresa u Sarajevu

IEEE Students and Young Professionals (IEEE SYP) kongres, nastavljen je danas u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Učesnici su mogli čuti predavanja Aleksandra Mastilovića na temu Interneta stvari (Internet of Things), Admira Tuzovića na temu sigurnosti web aplikacija, skalabilnosti i učenja mašina (Machine Learning) te Amile Pilav-Velić na temu otvorenosti invacija (Open Innovation).

Današnja predavanja i radionice izazvale su veliki interes. U otvorenoj diskusiji i kroz praktičan rad timovi mladih inovatora su razmatrali ne samo tehničku stranu rješenja za probleme koje svojim inovacijama adresiraju već i ekonomske modele koji će im omogućiti da svoje ideje predstave tržištu. Atmosferu sa današnjih radionica možete pogledati u fotogaleriji, klikom na narednu sliku:

161202_ieee_congress_day_2_3_26

Podsjećamo, pored radionica, dio učesnika kongresa je učestvovao na paralelnom događaju, posjetama hidroelektranama na rijeci Neretvi.

Kongres se nastavlja sutra, centralnim događajem – predstavljanjem inovacija razvijenih kroz IEEE/YEP Innovation Hackathon. koje će predstaviti 13 timova sa 7 elektrotehničkih, IT, mašinskih i ekonomskih fakulteta iz čitave BiH.

Druge objave u kategoriji