Search

Dvodnevna radionica – Lokalna partnerstva za zapošljavanje i preduzetništvo u funkciji razvoja lokalnih zajednica

Investicijska fondacija Impakt je u Sarajevu održala dvodnevnu radionicu “Lokalna partnerstva za zapošljavanje i preduzetnišvo u funkciji razvoja lokalnih zajednica”.

U skladu sa dinamikom realizacije saradnje u okviru Impakt Inkubatora poslovnih ideja u tekućoj godini, organizovali smo dvodnevnu radionicu za predstavnike i predstavnice lokalnih zajednica – koordinatore.

Čak 22 lokalne zajednice u kojima se provodi Inkubator sudjelovale su u ovoj radionici, pored njih učešće je uzela i članica U.O. Investicijske fondacije Impakt, Sanja Miovčić, te predstavnica Ministarstva za kulturu sport i mlade TK, Lejla Elezović.

Cilj radionice je bio predstaviti osnivačke dokumente i smjernice za uspostavu lokalnih partnerstava za preduzetništvo i zapošljavanje te neke od dobrih praksi, gdje smo također imali priliku poslušati primjer dobre prakse od strane Ankice Todorović i Olge Tmušić ispred Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljine.

Učesnici i učesnice stekli su kompetencije i znanja da unutar svojih lokalnih zajednica rade na osnivačkim dokumentima, kao i na izradi lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Pored toga ova prilika je iskorištena za umrežavanje predstavnika lokalnih zajednica koji rade na koordinaciji aktivnosti za Impakt Inkubator poslovnih ideja,.

Fokus drugog dana obuke bio je na izazovima i preporukama za unaprjeđenje procesa implementacije IMPAKT inkubatora poslovnih ideja širom BiH kao i dodatne podrške za korisnike.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo svim koordinatorima na preuzetim inicijativama kako u prethodnom periodu, tako i na aktivnostima koje nam slijede. Razmjena iskustava, umrežavanje i kreiranje zajedničkih planova su garant uspjeha naših, zajedničkih, napora. Ovakvi sastanci su u funkciji dugoročnog strateškog razvoja i sigurno je da će postati praksa ubuduće”, izjavio je izvršni direktor Fondacije, Senajid Đozo.

Druge objave u kategoriji