Search

Enis Bešlagić skinut sa evidencije biroa radi dodatnih prihoda


Glumac Enis Bešlagić kazao je sinoć da Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Stranke demokratske akcije, ne savjetuje da se prijavljuje na biro za zapošljavanje nakon mandata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, piše N1.

Izetbegović je, podsjećamo, kazao da će se prijaviti na biro što je tada izazvalo brojne reakcije, a slučaj je komentarisao i jedan od najpopularnijih bh. glumaca. Prisjetio se svog iskustva s ovom institucijom.

Bio je uposlenik Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Stigla je ponuda iz Slovenije.

”Imao sam platu 650 maraka i dobio sam da snimam Našu malu kliniku u Ljubljani. Nisam znao kako će ta serija proći, bio sam potpuno nepoznata činjenica. Tako da, ja sam tada morao biti prisiljen da dam otkaz, nisam dobio mogućnosti i na da godišnji uzmem neplaćeno. Rekao sam, ja bih da otkaz i išao na biro”, rekao je gost Večernjeg studija.

Ubrzo je stiglo neugodno iznenađenje.

”Prošlo su dva mjeseca i javljaju mi iz Sarajeva da me jedna teta skinula s biroa jer me vidjela da snimam. Rekao sam da mi to treba za zdravstveno i socijalno jer nigdje nisam prijavljen. Rekao sam da to radim honorarno i imam 350 eura po epizodi, a 22 epizode snimim godišnje. I nemam ništa od repriza. Ali ja sam znao da ako bude dobro da će meni donijeti posao dalje”, kazao je on.

”Ne savjetujem Bakiru (Izetbegoviću) da ide na biro jer mogli bi ga skiniti ako ga nađu. Ima teta zafrkana”, dodao je on.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Druge objave u kategoriji