Search

Gastroid centar: Obuka za profesionalne konobare/ice

Gastroid centar za obuke u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u saradnji s referentnim poslodavcima, i uz financijsku podršku Općine Novi Grad Sarajevo, je raspisao konkurs za obavljanje 2-mjesečne dinamične obuke za zanimanje konobara/-ice u centru Gastroid, i prakse kod potencijalnog poslodavca. Po uspješnom završetku obuke, kandidati dobivaju certifikat o stečenim vještinama i mogućnost zaposlenja u jednom od partnerskih ugostiteljskih objekata na minimalno 6 mjeseci. Kandidati prije početka obuke potpisuju Ugovor s centrom Gastroid u kojem su navedena sva prava i obaveze kandidata za vrijeme i po završetku trajanja obuke.

Gastroid centar je osnovan 2014. godine kroz projekat koji je podržan Švicarskom Agencijom za razvoj i saradnju (SDC) i programom ‘Prilikaplus’, a nosilac projekta jest firma Tofi Sarajevo.

U cilju podrške Birou Novi Grad da pravilno identifikuju i upute odgovarajuće kandidate prema Centru za obuku, danas je zajedno sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) održan pripremni sastanak sa savjetodavcima Biroa Novi Grad te je tom prilikom naglašeno da je ključni uslov i prednost kandidata da govore Engleski jezik i da su zainteresovani za dalji karijerni razvoj u ugostiteljstvu. Sva dodatna neophodna praktična znanja će steći kroz kvalitetnu obuku, a obučavat će ih vrhunski stručnjaci iz oblasti ugostiteljstva. Imajući u vidu da pri JUSZZKS djeluje grupna mjera Klub za traženje posla, a koji je danas nakon ljetne pauze otpočeo svoje aktivnosti, najviše kandidata će se moći uputiti upravo kroz Klub, ali i putem individualnog savjetovanja korištenjem međusobnih pisanih dogovora u vidu Individualnih planova zapošljavanja. 

Još jednom pozivamo sve zainteresovane da se kod savjetodavaca u Birou Novi Grad raspitaju o pojedinostima vezanim za ovu mogućnost, kao i da se prijave putem prijavnog obrasca na www.gastroid.ba.

biro novi grad

Druge objave u kategoriji