Search

Grad Gračanica i Investicijska fondacija Impakt -uspostavljena saradnja u cilju razvoja preduzetništva

Predstavnici Investicijske fondacije IMPAKT Sarajevo potpisali su Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz IMPAKT Inkubator poslovnih ideja na području Grada Gračanica sa gradonačelnikom Grada Gračanica Nusretom Helićem.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlada Švicarske,  a koji su u periodu 2018.-2020. godine u saradnji sa preko 40 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje  u BiH realizirali Impakt  inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje preko 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavljaju realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća, a u saradnji sa lokalnim zajednicama, kantonima i službama za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Gračanica u 2021. godini realizirati će se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji će, između ostalog, obuhvatiti program preduzetničke obuke za minimalno 25 učesnika sa područja Grada Gračanica te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 5 novih poslovnih poduhvata na području Grada.  Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Druge objave u kategoriji