Search

Hrvatska: Novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja

Uvažavajući specifične potrebe korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje započeli su provedbu novog paketa mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta.

Različitim financijskim subvencijama i programima obrazovanja i usavršavanja omogućite si zapošljavanje novih radnika, dodatnu edukaciju, očuvanje radnog mjesta ili uključivanje u programe javnih radova.

Osim posebno kreiranih mjera, za poslodavce smo osigurali centralno mjesto na kojem možete dobiti sve informacije o zapošljavanju novih radnika te mjerama aktivne politike zapošljavanja koje u tom smislu možete koristiti – u Uredima za poslodavce u svim područnim/regionalnim uredima HZZ-a.

Mjere ili kombinacije mjera aktivne politike zapošljavanja su dostupne na web stranici www.mjere.hr.

O hrvatskim, ali i drugim aktivnim mjerama će se razgovarati na narednom Forumu službi zapošljavanja. Forum će se fokusirati na oblast aktivnih mjera, i to u jednom dijelu posmatrajući inovativne aktivne mjere gdje će gosti biti predstavnici Svjetske banke, te potencijalno Nacionalne službe za zapošljavanje Albanije, dok će se u drugom predstaviti novi model obuke i prekvalifikacije u cilju bržeg zapošljavanja sa fokusom na Program Prilika Plus. Forum organizuje Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švicarske 28.marta 2017. godine. Pored toga, u organizaciji YEP-a u planu je studijska posjeta iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, kako bi službe za zapošljavanje razmjenile iskustva. 

Druge objave u kategoriji