Search

IEEE Student and Young Professional Congress mora rezultirati novim startup-ima koje pokreću mladi

IEEE Student and Young Professional Congress BiH 2016 (IEEE SYPC BiH 2016) će se održatiod 1-4 decembra u Sarajevu pod nazivom Tehnologija i inovacija za svjetliju budućnost. Kongres organizuju zajednički Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) i Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske. 

Kongres će biti dati će uvid mladima u Bosni i Hercegovini u mogućnosti i prilike koje im se pružaju kroz IEEE, najveću svjetsku profesionalnu organizaciju. Ovaj kongres predstavlja platformu za saradnju studenata i mladih inžinjera sa univerziteta iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice i Mostara omogućujući im da razmišljaju kreativno, razviju nove ideje, razmjenjuju mišljenja i rade sa uglednim članovima, predavačima iz Young Professionals i globalnom IEEE zajednicom.

Nešto što je posebno za ovaj kongres jeste činjenica da smo po prvi put u historiji BiH, a vjerujem da je čista rijetkost u samom svijetu, napravili internacionalni kongres koji omogućava studentima totalno besplatno učešće. Znamo da studenti i mladi BiH nisu u mogućnosti da plaćaju putovanja na svjetske kongrese u inostranstvu pa čak ni u BiH. Zato smo odlučili da pod broj 1. pokrijemo sve troškove i damo priliku onima koji je nisu imali ranije.

screen-shot-2016-11-20-at-17-16-42Mladi moraju biti svjesni da su upravo oni pokretačka snaga promjena koje se moraju desiti. Očekujemo da ćemo pokrenuti nekoliko start-up- a u idućih 12 mjeseci, kao rezultat kongresa. Stvorit ćemo moćnu mrežu poduzetnika koji će biti mentori studentima koji imaju potencijal da postanu inovatori i poduzetnici u BiH. To je jedini način da se započne sa stvaranjem novih mogućnosti za zapošljavanje i ono najbitnije je da ovaj kongres ima za cilj da direktno pokrene „start-up“ biznis/kompanije”.

Druge objave u kategoriji