Search

Inicijativa održivog razvoja lokalne zajednice-Vareš

Investicijska fondacija Impakt sudjelovala je na događaju koji je organizirao Eastern Mining, bosanskohercegovačka istraživačko-razvojna kompanija u saradnji sa Općinom vareš. Primarni cilj kompanije fokusiran je na istraživanje i eksploataciju mineralnih resursa na prostoru općine Vareš, a aktivnostima poput ove žele pomoći zajednici da se dodatno razvije i održi u budućnosti.

Događaj je bio prilika za pregled trenutne situacije u Varešu i mogućnosti koje se nalaze ispred njih. Pored direktora Eastern Mining kompanije, načelnika Općine Vareš i druigih, prisutnima se obratio i Senajid Đozo, izvršni direkotr Investicijske fondacije Impakt, koji je ukratko prezentirao dosadašnje rezultate fondacije i pokazao na koji način pružamo podršku. Prikazan im je i prilog o kompaniji JUST STAR d.o.o. kao pozitivan primjer iz prakse kako IMPAKT inkubator poslovnih ideja djeluje.

Mnogobrojni građani i građanke prišli su info pultu Investicijske fondacije Impakt sa željom da dobiju što više informacija o tome kako se mogu priključiti IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja i po idejama koje smo učili, možemo reći da će biti zanimljivo raditi na izradi poslovnih planova. U svakom slučaju, radujemo se novim prilikama i novim idejama u Varešu!

Druge objave u kategoriji