Search

Javni poziv YEP-a lokalnim zajednicama za saradnju u podršci preduzetnicima

YEP inkubator poslovnih ideja

Javni poziv za učešće lokalnim zajednicama

u Programu razvoja preduzetništva

 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske, objavljuje poziv organima lokalne uprave: opštinama/općinama, gradovima, grupama općina i kantonima/županijama za  iskazivanje interesa za uspostavu partnerstva u realizaciji programa podrške mladim preduzetnicima na teritoriji svojih lokalnih zajednica.

YEP program podrške preduzetništvu podrazumijeva podršku mladim kandidatima u jačanju preduzetničkih vještina, razvoju poslovne ideje, razvoju i testiranju prototipa proizvoda i/ili usluga, povezivanju sa ciljnim tržištima, te osnivanju i pokretanju rada poslovnih subjekata.

Iskazivanje interesa podrazumijeva spremnost lokalne zajednice za partnersko sufinansiranje programa podrške te mobilizaciju dovoljnog broja kandidata.

U 2018. godini, YEP program podrške će se izvoditi na ograničenom broju od maksimalno 12 lokacija. Prijave je moguće podnijeti u periodu 31.10 – 20.11.2017. godine, dostavom pisma za iskazivanje interesa na adresu info@fixit.ba. Odluka o odabiru partnera – lokacija za realizaciju programa YEP Inkubatora poslovnih ideja biće donesena u roku od 7 dana od dana zatvaranja Javnog poziva.

Puni tekst poziva, uključujući i formular Pisma za iskazivanje interesa, dostupan je na web sajtu Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Ovaj javni poziv otvoren je do 20.11.2017. godine do 12.00 sati.

Druge objave u kategoriji