Search

Kolegijalna razmjena iskustava – Studijska posjeta Zavodu za zapošljavanje Crne Gore

Delegacija koju čine predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Federalnog zavoda za zapošljavanje kao i kantonalnih Javnih službi za zapošljavanje u naredna dva dana boraviće u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Protokol posjete počeo je dobrodošlicom nj.E Đorđa Latinovića ambasadora BiH u Crnoj Gori i direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore g. Sulje Mustafića. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švajcarske je organizirao studijsku posjetu Zavodu za zapošljavanje Crne Gore sa ciljem da se predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH  entitetskih zavoda i kantonalnih službi upznaju, generalno sa radom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore,  ali prije svega sa  metodama i alatima koji se primjenjuju kako bi se pružila kvalitetna i adekvatna podrška nezaposlenima. Tokom prvog dana posjete učesnici će posjetiti Područnu jedinicu u Baru, a drugog dana posjete planirane su posjete Područnoj jedinici u Podgorici i Birou rada Podgorica. 

Posjeta Zavodu za zapošljavanje Crne Gore nastavak je saradnje koja je uspostavljena tokom Drugog Foruma službi za zapošljavanje u kojem je učestvovala i predstavnica Zavoda kojom prilikom je prenijela iskustva i prakse u odnosu na saradnju sa poslodavcima. Na samom početku posjete detektovana je bitna razlika u funkcionisanju između organizacije i pružanja usluga u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore i bh službi, a to je da je od maja ove godine da pružanje zdravstvenog osiguranja nije u nadležnosti Zavoda što uveliko umanjuje opterećenost zaposlenika u njihovom svakodnevnom radu. 

Druge objave u kategoriji