Search

Lokalna partnerstva za zapošljavanje

U Bosni i Hercegovini će od 23. maja do 8. juna, u 12 gradova biti predstavljen novi, trogodišnji projekt „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“, čiju primjenu je počela u februaru ove godine Međunarodna organizacija rada (ILO).

Projekt finansira Evropska unija a cilj je podsticanje održivog, partnerski orijentisanog aktivnog tržišta rada na lokalnom nivou.

Vrijednost je 4,4 miliona evra. Od toga je 3 miliona namijenjeno bespovratno lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini za podršku otvaranju novih radnih mjesta i lokalnom razvoju.

Međunarodna organizacija rada poziva sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave, privrednike, obrazovne institucije, zavode za zapošljavanje i nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini da prisustvuju prezentaciji projekta i saznaju mogućnosti apliciranja za dodjelu bespovratnog novca.

Prezentacija je najavljena prema sljedećem rasporedu: 23. maja u Sarajevu, dan kasnije u Goraždu, u Zenici 25. maja, Tuzli 26., Brčkom 27., Doboju 30. te u Banja Luci 31. maja.

Prvog dana juna će biti predstavljen u Prijedoru, dan kasnije u Bihaću, a 3. juna u Livnu, u Mostaru 6. juna, Trebinju 7. i u Nevesinju 8. juna.

Projekt je dio programa Evropske unije za lokalni razvoj i zapošljavanje, koji je nastavak pojedinih aktivnosti Programa za oporavak od poplava u oblasti ekonomskog oporavka, a takođe će podržati lokalni ekonomski razvoj i lokalne nevladine organizacije. Fena

Druge objave u kategoriji