Search

Lokalne inicijative: Dva najbolja start up biznisa dobivaju podršku Općine Bosanska Krupa

Kao rezultat YEP lokalne inicijative “Omladinski start-up biznisi finansirani od strane lokalnih zajednica” nakon Gračanice i Istočne Ilidže i općina Bosanska Krupa uz podršku YEP partnera Instituta za razvoj mladih KULT, 5. janura 2014. godine objavila je javni poziv za finansiranje najboljih omladinskih start-up biznisa. 

Program za ciljeve ima poboljšanje i jačanje mehanizma podrške omladinskom preduzetništvu u lokalnim zajednicama, otvaranje novih radnih mjesta dodjeljivanjem finansijskih sredstava i pružanjem savjetodavne podrške mladim preduzetnicima pri pokretanju start-up biznisa, te omogućavanje volonterskog angažmana određenom broju mladih u svrhu ličnog usavršavanja.

Na javnom pozivu mogu učestvovati fizička lica, pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao poduzetnici iako su to nekada bili. Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe do 35 godina starosti, sa prebivalištem na području općine Bosanske Krupe, koje imaju interesantnu poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje sopstvenog poslovnog poduhvata na području općine Bosanska Krupa.

Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao biznis plan, ideje u svim djelatnostima osim trgovine i ugostiteljstva, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode, pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa.

U svrhu ostvarivanja navedenih ciljeva, Institut za razvoj mladih KULT Općini će pružiti profesionalnu i tehničku podršku, od objavljivanja javnog poziva, odabira biznis plana pa sve do monitoringa implementacije.

Za sve zainteresirane kandidate, u Domu kulture u Bosanskoj Krupi 9. januara s početkom u 10,00 sati, bit će održana i edukacija na kojoj će se moći upoznati sa svim detaljima programa, informisati se o načinu prijave i eventualno o realizaciji svojih ideja.

Prijem aplikacija vršit će se u narednih trideset dana, dakle do 4. 2. 2015. godine. Uz javni poziv na web stranici Općine Bosanska Krupa objavljen je i prijavni obrazac, kao i primjer popunjenog obrasca.

Javni poziv objavljen je na web stranici Općine pod linkom.

Druge objave u kategoriji