Search

Lokalne inicijative: nakon obuke u Modriči dobijamo dobre i odlične CNC operatere koje traži tržište

Lokalnu YEP inicijativu “Lakše do posla u metalskom i drvnom sektoru u BiH” implementira udruženje Interfob iz Banja Luke u saradnji sa klubovima za traženje posla Modriča, Novi Grad, Banja Luka i Srbac te brojnim privatnim kompanijama.

U okviru aktivnosti koje se realizuju u opštini Modriča, u saradnji sa Klubom za traženje posla Modriča odabrana je grupa od 9 mladih za obuku za zanimanje CNC operatera za metal. Prvi – teoretski dio obuke završen je sredinom januara nakon čega je (u drugoj polovini jaunara) počela i praktična obuka koja se izvodi u radnom pogonu firme FAM-JM d.o.o. Modriča. Kraj obuke je predviđen za 20.02.2015. godine, nakon čega će uslijediti i dodjela certifikata, konačan datum dodjele će biti zakazan u dogovoru sa svim akterima projekta. Uskoro očekujemo i konkretna zaposlenja.

CNCModrica_Interfob

Na osnovu dosadašnjih opservacija predavača, većina grupe je klasifikovana u grupe “dobri” i “odlični” te se stoga po završetku obuke s pravom može očekivati i zapošljavanje većine polaznika.

 

Druge objave u kategoriji