Search

Market Makers: Održan redovni sastanak savjetodavnog odbora

Danas je u Sarajevu održan sastanak Savjetodavnog odbora Projekta Market Makers što je redovna periodična aktivnost sa ciljem predstavljanja i usvajanja godišnjeg izvještaja Projekta kojem prisustvuje i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Dr Ranko Markuš.

MarketMakers je projekat Vlade Švicarske koji se u Bosni i Hercegovini implementira od 2012. godine. Projekat je osmišljen u cilju podrške rješavanju pitanja održivog i funkcionalnog zapošljavanja mladih u četiri privredne grane privatnog sektora: IT, poljoprivreda, turizam i izvozno orjentisane poslovne usluge.

Tokom redovnog sastanka bilo je govora o izazovima sa kojima se projektni tim susreće, iskustvima u realizaciji projektnih aktivnosti ali i perspektivama saradnje unutar švicarskog portfolija. 

Svaki od projekata koji funkcionira unutar protfolia zapošljavanja mladih adresira specifičnu dimenziju nezaposlenosti mladih – tako projekat Market Makers za cilj ima da pruži podršku prije svega privatnom sektoru u odnosu na potražnju na tržištu rada.

 

Druge objave u kategoriji