Search

Mentoring program IMPAKT: Podrška preduzetnicima u oblasti računovodstva i pronalaska adekvatne radne snage

Tokom marta mjeseca  2019. godine nastavljene su aktivnosti na pružanju mentorske i stručne podrške za preduzetnike sa područja Kantona Sarajevo, korisnike aktivne mjere samozapošljavanja Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Jedna od oblasti koja je od strane preduzetnika prepoznata kao značajna za dalje unapređenje  i razvoj njihovog poslovanja jeste oblast upravljanja finansijama i računovodstvo. S tim u vezi, mentorica Amra Salihović, predstavnica konsultantske kuće Revicon Sarajevo je sa preduzetnicima radila na analizi i rješavanju ključnih izazova u ovoj oblasti. Također, vrlo čest problem sa kojim se suočavaju preduzetnici jeste i pronalazak adekvatne radne snage te je mentorica Nermana Ajanović, stručnjak iz predmetne oblasti, sa preduzetnicima radila, između ostalog, na pružanju savjeta u oblasti regulisanja radnog odnosa, kanala regrutacije i oglašavanja radnih mjesta i ciljane radne snage.

Podsjećamo, Mentoring program Impakt realizira Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, u saradnji sa Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a sa ciljem da se korisnicima aktivne mjere samozapošljavanja Službe, pored finansijske osigura i dodatna stručna i mentorska podrška u očuvanju i daljem razvoju njihovih poslovnih poduhvata.

 

Druge objave u kategoriji