Search

Nagradu Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana dobilo 5 žena iz BiH

Regionalni forum za žene u biznisu zapadnog Balkana održan krajem prošle sedmice u Skoplju,  okupio je više od 100 učesnika iz zemalja regiona. Događaj je organiziran u okviru Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana (WBWiB) s ciljem  umrežavanja poduzetnica koje su koristile usluge WBWiB programa, finansijskih institucija – partnera programa, predstavnika EBRD-a i drugih aktera.

Krajem prvog dana Regionalnog foruma upriličena je ceremonija dodjele nagrada  (WBWiB)  najuspješnijim poduzetnicama i najuspješnijim kreditnim službenicima. Ukupno je nagrađeno 25 poduzetnica iz zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i pet žena iz Bosne i Hercegovine.

Nagradu Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana iz Bosne i Hercegovine dobile su Almasa Bajrić, direktorica PRag d.o.o. i Business Magazine BiH iz Sarajeva, Arijana Kovačević, direktorica  Tehno-inde iz Banje Luke,  Ljiljana Subotić, direktorica Simprom iz Dervente,  Nela Šikarac, direktorica HST  iz Banje Luke i Marica Mandić,  direktorica Juma Kompani iz Banje Luke.

Druge objave u kategoriji