Search

Nastavljena obuka javnih službi za zapošljavanje za podršku preduzetništvu

Danas je u Konjicu započeo drugi krug obuke uposlenika javnih službi za zapošljavanje (JSZ) u BiH za rad sa nezaposlenim licima koja apliciraju za programe aktivnih mjera za samozapošljavanje. Predstavnici javnih službi obučavaju se za uloge mentora koji će potencijalnim preduzetnicima pružati podršku u finalizaciji i validaciji planova za poslovne poduhvate.

170322_CEFE_obuka_JSZ_02

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, obuku organizuje prema CEFE metodologiji. Obuku vodi osoblje YEP-a, Aleksandar Dodik, Dženan Trbić i Maja Zirojević Bužo. Nakon prethodne dvodnevne sesije, koja je održana 22. i 23.02.2017. godine na Jahorini, u okviru drugog modula obrađuju se teme izrade marketing plana i upravljanja rizicima u poslovnim poduhvatima. Za Zavod za zapošljavanje Republike Srpske obuka je od naročitog značaja u kontekstu upravo objavljenog poziva za aktivnu mjeru samozapošljavanja.

170322_CEFE_obuka_JSZ_04

Obuci prisustvuju predstavnici JU Zavod za zapošljavanje RS i kantonalnih/županijskih službi za zapošljavanje u FBiH. Obuka za mentorstvo u oblasti preduzetništva, sastavni je dio ukupnih napora koje YEP poduzima na jačanju kapaciteta uposlenika JSZ u okviru podrške reformi javnih službi za zapošljavanje u BiH.

Druge objave u kategoriji