Search

Služba za zapošljavanje TK: Nova organizacija poslova, razdvajanje savjetodavne od evidentičarske funkcije

Vlada TK je dala saglasnost za primjenu novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona prema kojoj su poslovi u birou za zapošljavanje podijeljeni na sljedeće funkcije: šef biroa, stručni saradnik-savjetodavac, samostalni referent-savjetodavac i evidentičar-referent na šalteru. U sklopu zadataka i obaveza stručnih saradnika-savjetodavaca predviđeno je upravljanje i vođenje Kluba za traženje posla koji je Projekat zapošljavanja mladih uspostavio u Biroima Tuzla, Živinice i Kalesiija.

Ovakva raspodjela zadataka unutar najvažnije organizacione jedinice u Službi, biroa za zapošljavanje, je u skladu sa preporukama Strategije jačanja funkcije posredovanja u JSZZ u Federaciji BiH i postavlja osnov za uvođenje sistema koji će ponuditi efikasnije usluge za klijente, prije svega savjetovanje u zapošljavanju.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske je razvio set mjera za podršku reformi JSZZ među kojima je unaprijeđenje pravilnika o radu i uvođenje sistema upravljanja učincima. 

 (Foto: Klub za traženje posla Tuzla)

Druge objave u kategoriji