Search

Obuka za nove voditelje Klubova za traženje posla

Danas je počela obuka za nove voditelje Klubova za traženje posla koju realiziraju interni treneri -voditelji Klubova za traženje posla iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, gđa Milanka Šnjegota Srdić i gđa Vojimirka Ćosić uz podršku stručnog tima Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Nakon višegodišnje implementacije mjere Klub za traženje posla u javnim službama za zapošljavanje, stekli su se interni kapaciteti za prenos znanja i vještina pa i interne edukacije koju ovoga puta iskusne voditeljice Klubova realizuju za savjetodavce i buduće voditelje iz Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog, Bosansko-podrinjskog kantona, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske te Federalnog zavoda za zapošljavanje. 

Nakon obuke očekuje se širenje mreže Klubova za traženje posla u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona dok će preostale službe ojačati interne kapacitete za implementaciju ove mjere. Podsjećamo prvi Klub za traženje posla je otvoren 2011 godine u Banja Luci, a od uspostave mjere je blizu 9000 nezaposlenih mladih dobilo podršku Klubova širom zemlje, od čega je blizu 4000 njih se zaposlilo po završetku mjere, odnosno 6 mjeseci nakon završetka programa Kluba. 

Superviziju interne obuke vrši stručni tim Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i to gđa Meri Lorenčič, ekspert za tržište rada, a dugogodišnji vanjski ekspert Projekta te gđica Alma Suljović, stručna saradnica za razvoj i upravljanje ljudskim resursima Projekta. 

 

 

Druge objave u kategoriji