Search

Održan sastanak sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta

Predstavnici Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, gosp. Sead Džiho, pomoćnik ministra iz sektora za poduzetništvo, gosp. Izedin Kurtović, pomoćnik ministra iz sektora za obrt, gđa Renata Glavinić, šefica Kabineta ministra, gosp. Zdenko Perić, stručni savjetnik u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta i izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Senajid Đozo, danas su u Mostaru održali tematski sastanak.

Kako je jedna od glavnih tema poduzetnišvo, te razvoj malih i srednjih preduzeća, razgovarano je o nužnosti sinergijskog djelovanja, kao i o budućim planovima i značaju potencijalne saradnje.
Također, to je bila prilika da se razgovara i o cjelokupnom stanju poduzetništva u FBiH, koja zakonska rješenja i strategije treba unaprijediti, a koja treba usvojiti kako bi se olakšao rad poduzetnika i stvorilo bolje okruženje za razvoj poduzetništva u FBiH. Na sastanku su prezentirani i rezultati Investicijske fondacije Impakt kao i način rada Fondacije u lokalnim zajednicama, a također su prezentirane i uspješne priče poduzetnica i poduzetnika širom Bosne i Hercegovine, koje su nastale kao rezultat rada Fondacije Impakt. Prenijeli smo iskustva iz mentorskog procesa kao jednog od ključnih aktivnosti na razvoju poduzetništva, te istakli potrebu sinergijskog djelovanja i na tom polju, kako bi se procenat uspješnosti poslovanja poduzetnika povećao kao i da se poveća broj poduzetnika.
Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja i Investicijske fondacije Impakt izrazili su spremnost i želju za sinergijskim djelovanjem kako bismo kreirali pogodniju klimu i uslove za razvoj poduzetništva i poduzetničkog razmišljanja.

Druge objave u kategoriji