Search

Nastavak suradnje YEP-a i Službe za upošljavanje županije Posavske

Danas je u Orašju rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih, dr Ranko Markuš održao sastanak sa ravnateljem Stankom Vincetićem na temu nastavka saradnje te implementacije mjera aktivne politike zapošljavanja. U Županiji Posavina je pri Službi za upošljavanje  uspostavljen Klub za traženje posla (2012) koji trenutno nije u funkciji zbog nedostatka ljudskih kapaciteta. Unutar Programa lokalnih incijativa – Projekat je pružio podršku Vijeću mladih Orašje (projekt pod nazivom “Mladi za mlade”) u  razvoju poduzetništva te su podržana dva obrta,  te se tokom poplava pružila podršku istoj organizaciji za učešće u javnim radovima FZZZ na saniranju šteta od poplava.

Tokom sastanka razgovarano je o tome kako razdvojiti savjetovanje i evidenciju u Službi za upošljavanje kao i kako Službu u Posavskoj županiji priključiti reformskim procesima u kojima se trenutno nalaze 4 županijske službe za zapošljavanje u FBiH, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta te Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. Veliki interes je bio vezan za razvoj novih i boljih aktivnih mjera, posebno u oblasti poljoprivrede, a prisutni na sastanku su se složili da je upravo u ovoj oblasti moguće napraviti značajan iskorak i iskoristiti potencijal koji županija, ali i Federacija BiH ima.

Ravnatelj Stanko Vincetić je upoznao dr. Markuša da je kandidat za načelnika općine Orašje, ali bez obzira na tu činjenicu opredjeljenje svih struktura u županiji je da se mora nastaviti reformskim procesima u sektoru rada i zapošljavanja.

 

Druge objave u kategoriji