Search

Online škola programiranja i dizajna

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnoloije iz Srbije ITS je započela zimsku školu programiranja i dizajna. Predavači i teme u zimskoj školi programiranja su postavljeni tako da mladima što više približe IT svet, i pokažu im zbog čega je ovo najinteresantnije i najperspektivnije zanimanje današnjice.

Kroz niz predavanja i radionica maturanti će učiti kako se pravi veb sajt, koje su prednosti programiranja u jeziku JAVA, C#, ASP.NET, WordPress. Predavanja i radionice su otvorenog tipa, pa svako može da izabere temu koja ih zanima i kojoj će prisustvovati.

– Učenici će svaki dan od 11 do 13 časova slušati predavače iz velikih IT kompanija. Maturanti će moći da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju, a u popodnevnim časovima će uz pratnju profesora ITS-a isprobati najsavremenije programerske alate. Poslije ovih pet dana koliko će maturanti provesti sa nama, vjerujemo da će neko od njih razmisliti da dođe u našu školu i postane naš student – izjavio je Bojan Ristić, direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Statistika je pokazala da čak 84 odsto studenata koji završe ITS, odmah po prijemu diplome nađu posao u struci, istakao je direktor Bojan Ristić.

– Očekujemo da se veliki broj srednjoškolaca koji se još nisu odlučili čime će se baviti u budućnosti okrenu upravo informacionim tehnologijama. Ovo zanimanje je veoma perspektivno, i veliki broj ljudi može da nađe dobro zaposlenje. Predavanja na zimskoj školi programiranja i dizajna su tako osmišljena da na najbolji mogući način privuku i zainteresuju srednjoškolce za informacione tehnologije – istakao je Goran Radić, izvršni menadžer ITS-a.

Zimska škola programiranja i dizajna trajaće od 12. do 16. januara. Škola je potpuno besplatna i do sada se prijavilo više stotina zainteresovanih srednjoškolaca. Određena predavanja i radionice su popunjene, a više informacija o zimskoj školi, rasporedu predavanja i slobodnim mjestima možete pronaći OVDJE.

Takođe, ITS je omogućio i “live stream” svih predavanja. Šta srednjoškolci trenutno rade možete pogledati OVDJE.

(https://www.it-skola.com/)

Druge objave u kategoriji