Search

Opština Gacko i Fondacija Impakt potpisale Ugovor o saradnji na realizaciji programa podrške preduzetništvu

Potpisan Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške preduzetništvu na području Opštine Gacko. Načelnik Opštine Gacko dr Ognjen Milinković potpisao je ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava na realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja na području Opštine. Ugovorom je definisan zajednički rad na realizaciji i daljem razvoju programa podrške preduzetništvu na području Opštine sa ciljem uspostave povoljnog preduzetničkog okruženja te pružanja podrške osnivanju i radu konkretnih poslovnih subjekata.

Kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja Opština Gacko i IMPAKT žele uspostaviti partnerstvo lokalnih aktera u izgradnji preduzetničkog ekosistema, okruženja koje stimuliše potencijalne preduzetnike na pokretanje poslovnih poduhvata, ali i pruža podršku postojećim preduzetnicima u očuvanju njihovih poslovnih poduhvata.

Vanrednim stanjem koje je bilo na području RS, ograničenjima i zabranama rada koje su uvedene, najviše su pogođeni preduzetnici koji obavljaju djelatnosti iz oblasti ugostiteljstva, djelatnosti pripreme i posluživanja hrane i pića. Partneri u projektu će zajednički raditi na realizaciji i daljem razvoju programa podrške preduzetništvu na području opštine Gacko sa ciljem pružanja savjetodavne podrške postojećim preduzetnicima te pružanja podrške osnivanju i radu novih poslovnih subjekata.

Realizacija programa u Gacku će se odvijati kroz nekoliko faza, a krajnji rezultat trebao bi biti registracija ili unapređenje pet poslovnih subjekta.

Druge objave u kategoriji