Search

Osnovana zadruga “Sunčani brijeg” u Banjoj Luci

Danas, 26.01.2018. godine, u sali hotela Jelena u Banjoj Luci, održana je osnivačka skupština zadruge Sunčani brijeg. Na ceremoniji osnivanja učestvovalo je 14 osnivača, direktnih i indirektnih korisnika projekta “Urbane poljoprivrede” koji se realizuje uz podršku Međunarodne organizacije rada u formi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Banja Luka. 

Sa današnje osnivačke skupštine zadruge

Današnjem skupu obratio se dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Nikola Mićić i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske. Prema planu rada, danas su izabrana tijela zadruge, predsjednik skupštine, upravni odbor i usvojena su zadružna pravila. 

Obraćanje prof. dr Nikole Mićića, dekana Poljoprivrednog fakulteta Banja Luka

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Banja Luka prepoznalo je potencijal Banjalučke regije za uspostvaljanje održivog modela zapošljavanja u poljoprivrednoj proizvodnji certifikovane organske hrane. U projekat su uključeni dugoročno nezaposleni mladi ljudi sa evidencije Biroa za zapošljavanje sa šire Banjalučke regije.

Poljoprivredna zadruga “Sunčani brijeg” treba da bude okosnica ovog projekta, preko koje će korisnici, od danas zadrugari, moći udruženo nastupiti na tržištu, iskazati svoje potrebe, steći nova znanja i vještine te provoditi komercijalne aktivnosti za samoodrživ način.

Potpisivanje pristupnice Zadruzi

Podsjećamo, projekat Urbane poljoprivrede u okviru Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Banja Luka realizuju Poljoprivredni fakultet Banja Luka, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Caritas Švicarske, GOPA mbH/Projekat zapošljavanja mladih (YEP), Mushrooms Trade d.o.o. i UG Argonet. Projekat podržava Međunarodna organizacija rada (ILO).

Druge objave u kategoriji