Search

Od ponedjeljka počinje sa radom Klub za traženje posla u Sarajevu

U sklopu aktivnosti Oglednog biroa Novo Sarajevo i organizovanja grupnih savjetovanja sa nezaposlenim licima od ponedjeljka 10.februara 2014.godine počinje sa radom Klub za traženje posla za mlade. Klub će voditi obučeni savjetodavac Tamara Jakupović, a rad će se obavljati u Odjeljenju za posredovanje u zapošljavanju, odnosno u prostorijama bivšeg CISO centra.

Ciljna grupa ove aktivne mjere su  nezaposleni od 18 do 30 godina starosti koji su na evidenciji Biroa Novo Sarajevo duže od 6 mjeseci. Osnovna filozofija klubova za traženje posla je pozitivna poruka da posla ima za svakoga ko zna gdje i kako ga pronaći kao i da je traženje posla – POSAO.

Klub za traženje posla gradi samopouzdanje kod nezaposlenih, razvija njihove vještine prezentiranja i traženja posla, pruža im savjetodavne usluge, informacije o otvorenim radnim mjestima i pruža pomoć pri  prijavljivanju na odgovarajuća radna mjesta, a sa konačnim ciljem članovi Kluba pronađu posao. U prosjeku, 25% članova Kluba se zaposli u toku trajanja programa, od toga 20% se zaposli u roku od 4 mjeseca nakon završenog programa, ili čak i tokom trajanja programa.

Cilj Projekta je da se ovim vidom podrške pruži pomoć u traženju posla onima koji tu pomoć najviše trebaju – dugoročno nezaposlenim mladim ženama i muškarcima.

Bitno je naglasiti da se ova aktivna mjera trenutno sprovodi u 18 biroa za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini te je putem nje zaposleno više od 500 mladih ljudi.

Klub za traženje posla pri  birou Novo Sarajevo je devetnaesti Klub u mreži Klubova širom BiH.

Ova aktivnost je pokrenuta u sklopu Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, putem kojeg je uspostavljen i Ogledni biro Novo Sarajevo. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati savjetodavce u Birou Novo Sarajevo.

Kako se možete prijaviti?
Ukoliko ste nezaposlena osoba prijavljena na evidenciju Biroa Novo Sarajevo za učešće u klubu se možete prijaviti u birou na adresi Ložionička 5, Sarajevo  ili puta telefona 033/653-217 i 033/649-670.

Druge objave u kategoriji