Search

POBJEDNIK START-UP ARENA POWERED BY YEP je Mobifit

U partnerstvu sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), Ambasadom Švicarske, Phillip Morris International, Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, održan je prvi regionalni forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited. Forum su podržali Vijeće ministara BiH, Vlada Kantona Sarajevo (Ured premijera Konakovića) i Američka ambasada u BiH. Ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo dali su Klix.ba, N1, Oslobođenje i Antena Sarajevo.

U sklopu Prvog regionalnog Foruma biznis inovacija Sarajevo Unlimited,  sinoć je prezentovano  5 biznis ideja od kojih je najbolja osvojila novčanu nagradu u iznosu od 5000 KM i  podršku za realizaciju svoje inovativne ideje. Biznis ideja koja je osvojila nagradu je Mobfit, a nagradu je uručio dr Ranko Markuš, rukovodilac švicarskog Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

sarajevo unlimited

Mobifit je b2b platforma putem koje kompanije, udruženja i ambasade pružaju benefite svojim uposlenicima. Startup je baziran na health i fitness programu i omogućava klijentima da na najlakši i najbrži način pronađu najbolje ideje za rekreaciju. Trenutno je servis dostupan u Sarajevu,  a namjera je proširiti aktivnost na Banja Luku te na glavne gradove zemalja regiona. Startup je uspješno prošao kroz prvi krug Networks startup akceleratora.

Osnivač MobiFIT-a je svojim idejama oduševio najiskusnije poslovne ljude iz regije i svijeta koji su izabirali najbolji među 20 najinovativnijih startupova. Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja pruža mogućnost odabira raznolikog sadržaja za vježbanje i opuštanje u najposjećenijim fitness, wellness i sportskim centrima Sarajeva.

Kako to obično biva u svijetu aplikacija, ideja je došla kao posljedica rješavanja problema koji ga je mučio.

„Ideju za MobiFIT dobio sam birajući adekvatan fitnes centar za sebe. Nisam bio zadovoljan pojedinačnim ponudama, te sam istraživao da li postoji neki paket u sklopu kog mogu kombinovati treninge.” Jasmin je znao da je za dobar proizvod potreban tim. Zajedno s njim na projektu su radili suosnivači Sanjin Imanić i Tijl Verbert.

Prvi korak za dobar proizvod jeste određivanje grupe ljudi kojoj se obraća.

„Trenutno MobiFIT aplikaciju i servis mogu koristiti samo registrovane kompanije, udruženja i ambasade. Cilj nam je da uposlenicima kompanija omogućimo da na najbrži i najkvalitetniji način pronađu aktivnost za sebe. Da li će to biti fitness, bazen, joga ili spa – ostaje na njima. Sve ove ponude mogu pronaći na aplikaciji i jednim klikom zakazati termin.”

Da mobilne aplikacije imaju veliki porast upotrebe, pokazuje i najnovije istraživanje koje je sprovela američka kompanija ComScore. Ovo istraživanje pokazalo je da korisnici 60% vremena provedenog na internetu ostvaruju preko mobilnih uređaja. Nije čudo da raste i potražnja za dobrim idejama, ali i programerima mobilnih aplikacija koji će ih realizovati.

Ovu fantastičnu aplikaciju za Android i iOS možete preuzeti na Google Playu iApple store-u ili websiteu mobifit.club.

 

networks-nagrada

 

 

Druge objave u kategoriji