Search

Počinje obuka mladih tekstilaca u Travniku – uskoro prva zaposlenja!

Nakon vrlo uspješne inplementacije prvog dijela projekta Kreativna industrija tekstila kože i obuće (KIT) u Travniku, te  objave javnog  poziva za  prijavu mladih, Klub Fashion iz Zenice je pristupio izradi plana realizacije praktične i teoretske obuke kandidata. Obuka će se odvijati u dvije faze u partnerskim kompanijama s kojima je Fashion u prvoj fazi potpisao ugovor o razumijevanju. Na okruglom stolu održanom 27.06.2014. na Vlašiću ispitane su tačne potrebe tržišta i samih proizvođača za radnom snagom, te će i obuka biti prilagođena tome kako bi što više mladih nakon obuke i bilo uposleno. Fashion je u proteklom periodu obavio selekciju  kandidata i kandidatkinja koji su se prijavili na prvi krug javnog poziva koji je bio objavljen u svim medijima u Travniku i okolini. Zbog velikog interesovanja Fashion je odlučio objaviti još jedan krug prijava kako bi svi zainteresovani mladih dobili šansu da konkurišu  na ovaj vrlo kvalitetan program obuke za rad u obućarskoj i tekstilnoj industriji.

Iz prvog kruga za obuku je odabrano devet najboljih kandidata. Interesantno je istaći da su kandidati na razgovoru istakli kako im je kompanija u koju su konkurisali za posao preporučila da prođu obuku projekta  KIT  te da će im nakon toga posao biti zagarantovan, što je u principu i dogovoreno sa partnerima u projektu. Pored navedenog, završena je i selekcija trenera te finaliziran plana obuke, te je od sedam prjavljenih potencijalnih trenera kao najbolji odabran Inžinjer obućarstva gospodin Nezir Muhić iz Prnjavora.

U narednoj sedmici mediji koji su partneri u projektu će objaviti  naredni krug prijava a nakon toga, polovinom devetog mjeseca kreće i obuka odabranih kandidata.

Druge objave u kategoriji