Search

Počinju građevinski radovi i uspostava Centra za poslodavce Kantona Sarajevo

S ciljem poboljšanja saradnje sa poslodavcima Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, kreće se u uspostavljanje Centra za poslodavce. Kroz Centar će se pružati usluge koje su definisane na nizu sastanaka koji su se održavali upravo na ovu temu:

  • Podrška u pripremi oglasa prema potrebama poslodavaca
  • Podrška u odabiru kandidata (intervju, speed dating, mini sajmovi zapošljavanja)
  • Informisanje i savjetovanje o AMZ (obuke i druge mjere)
  • Informisanje o procedurama zapšljavanja (legislativa, druge institucije važne za proces)
  • Informacije o radnim dozvolama (izdavanje)
  • Klub za traženje posla, odnosno grupno savjetovanje nezaposlenih lica, koji je i do sada bio jedan od najuspješnijih klubova u Bosni i Hercegovini. 

Kako bi se omogućilo pružanje ovih usluga veoma brzo će na lokalciji u Ložioničkoj 5 biti smješteno Odjeljenje za poslove podsticaja u zapošljavanju i Odjeljenje za posredovanje u zapošljavanju, što znači da će poslodavci moći na jednom mjestu dobiti sve usluge koje ih interesuju, a kancelarije u Ložioničkoj se već radno/neformalno nazivaju “Centar za poslodavce”. Do sada su ova dva odjeljenja bila locirana na dvije različite lokacije u Sarajevu.

Kako bi se ovo omogućilo ovoga vikenda počinju građevinski radovi kojima će se ova reforma i infrastrukturno podržati. Očekuje se da će građevinski radovi biti završeni do kraja mjeseca, kada će Centar za poslodavce biti uspostavljan u punom kapacitetu.

Druge objave u kategoriji