Search

Potpisivanje ugovora o finansiranju javnih radova: 22 poslodavca, posao za 300 ljudi!

Direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaj potpisao je danas ugovore sa 22 poslodavca koji se nalaze na listi za učešće u Programu javnih radova 2014. godine čija je vrijednost 451.000 KM.

Kamočaj je istakao da je cilj Programa angažovanje na period od dva mjeseca najugroženijih kategorija nezaposlenih lica sa evidencije Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

– Planirana sredstva za realizaciju ovog programa iznose 451.000 KM i biće utrošena za angažovanje 300 lica – rekao je Kamočaj dodajući da će Služba poslodavcima refundirati sredstva u mjesečnom bruto iznosu od 751 KM po angažovanom licu, a mjesečna neto naknada za rad angažovanih lica iznosi 600 KM.

Kamočaj je rekao da je jedini uslov za angažovanje ovih lica da se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a ono što je novost u Programu javnih radova za 2014. godinu jeste da su se mogli prijaviti i poslodavci iz oblasti socijalne zaštite, kulture, turizma, sajamskih manifestacija. Kamočaj je naglasio da se na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo nalazi oko 71.000 lica, što je za oko 2.000 manje u odnosu na isti period prošle godine. On je rekao da je u toku realizacija Programa “800 plus” za koji je Služba izdvojila 2,8 mil KM. Do sada su potpisani ugovori sa 311 firmi i zaposleno 495 lica sa evidencije nezaposlenih. Kamočaj je naveo da je u toku i realizacija projekata zapošljavanja pripravnika i samozapošljavanja lica sa evidencije nezaposlenih.

(Izvor: juszzks.com.ba/Biznis.ba/Indikator.ba)

Druge objave u kategoriji