Search

Potpisivanje Ugovora o realizaciji preduzetničke obuke IMPAKT Inkubator poslovnih ideja – Općina Bosanska Krupa

Općina Bosanska Krupa je oduvijek bila jedna od dinamičnih lokalnih zajednica, sa posebnim identitetom i sposobnošću privlačenja i razvoja konkurentne prednosti. Dokaz da Općina Bosanska Krupa teži ka održivom razvoju je i potpisivanje novog Ugovora o partnerstvu između ove Općine i Investicijske fondacije IMPAKT. Potpisivanjem ovog Ugovora zvanično su započete aktivnosti na realizaciji sveobuhvatnog programa podrške razvoju preduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja Bosanska Krupa.

Zahvaljujući prošlogodišnjem Inkubatoru poslovnih ideja Bosanska Krupa, 5 mladih preduzetnika danas vodi uspješne poslovne poduhvate.

O uslovima

Uskoro će biti objavljen i javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Bosanska Krupa. Nakon toga grupa od maksimalno 25 učesnika započinje preduzetničku obuku, koja će trajati do dva mjeseca. Preduzetnici će imati kontinuiranu podršku u izradi poslovnog plana, poslovnog modela i finansijskih projekcija. Finalizacija poslovnih planova, modela i finansijskih projekcija za preduzetnike i njihove mentore znači prezentaciju poslovnih ideja i dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u iznosu od 5.000KM.

Dosadašnji rezultati

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Izgrađena je na temeljima uspjeha projekta za zapošljavanje mladih (YEP) sa jasnim ciljem – povećanje konkurentnosti malih privrednika u Bosni i Hercegovini. Do danas je Fondacija podržala više od 200 biznisa, kreirala više od 400 radnih mjesta, sarađivala sa više od 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine i pružila stotine sati mentorske podrške. Vizija Investicijske fondacije je preduzetničko društvo koje cijeni i podržava privatnu inicijativu u razvoju kreativnih poslovnih ideja, kreiranju radnih mjesta i rješavanju društvenih i ekonomskih problema.

Druge objave u kategoriji