Search

Predstavljamo „PiProjector“ – pobjednika YEP/IEEE takmičenja u inovacijama

U okviru YEP/IEEE takmičenja u inovacijama „Innovation Hackathon“ koji je prošle sedmice završen u Sarajevu, pobjedio je tim Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Proizvodom/inovacijom “PiProjector“, tim u sastavu Anida Ibrahimagić, Lejla Međić, Kenan Beganović, Ajla Divoš, Ramiz Mujčinović, Nizama Perenda, Harun Hrustić i Bošnjak Armin, impresionirao je devetočlani stručni žiri u čijem sastavu su bili bosanskohercegovački i međunarodni eksperti, preduzetnici i inovatori.  Mentor tima iz Zenice je Denis Spahić, Viši asistent i koordinatora iDEALab centra Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

tim

PiProjector, namijenjen upotrebi u nastavi i javnim događajima (prezentacije, konferencije, radionice, itd.), jedinstveno je tehničko rješenje koje kombinuje različite uređaje kao što su mobilni uređaji, tableti, laptop računari i projektori kako bi osigurao mogućnosti simultanog snimanja i projekcije, prezentacije, snimanja i dijeljenja video materijala.

161207_ieee_zenica_01

161207_ieee_zenica_02

161207_ieee_zenica_03

Poslovni put pobjedničkog tima iz Zenice i njihovog „PiProjektora“ ne završava pobjedom na YEP/IEEE Innovation Hackathonu. Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske, nastaviće pružati podršku razradi optimalnog poslovnog modela za ovaj proizvod i njegovom plasmanu na tržište.

161207_ieee_zenica_04

161207_ieee_zenica_07

Druge objave u kategoriji