Search

Pregled IMPAKT sedmice

U juli smo zakoračili snažno i punom parom radimo i u protekloj sedmici smo uradili dosta aktivnosti.

Poduzetnička obuka IMPAKT inkubatora poslovnih ideja se održava u 10 loklanih zajednica: Bihać, Travnik, Konjic, Teočak, Sapna, Čelić, Zavidovići, Banovići, Doboj Istok i Srebrenik.

Poslovne ideje naših polaznika i polaznica polako dobijaju svoju formu, naziv, tržište, a Srebrenik ide na malu zasluženu pauzu jer ih u narednom periodu očekuje prezentacija poslovnih ideja gdje će najbolji dobiti finansijsku i dodatnu stručnu i mentrosku podršku. Sve savjete koje su dobili tokom obuke sada trebaju primijeniti i potruditi se da prezentacija bude savršena.

Sudjelovali smo i na Festivalu savremene žene koji se održava u Tuzli i koji okuplja veliku broj poduzetnica i uspješnih žena iz Bosne i Hercegovine, a i regije. Ovogodišnji Festival savremene žene po prvi put organizirao je mentoring sesije gdje je i Investicijska fondacija Impakt imala svoju sesiju na temu “Može li Vaša ideja biti uspješna?” gdje su učesnice imale priliku razgovarati jedan na jedan o poslovnim idejama, njihovoj održivosti i sl. Naša kolegica Mirela Arifović Omerović je dobila priznanje festivala SuperŽena za svoj doprinos rada u zajednici i razvoju poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Druge objave u kategoriji