Search

Premijer RS Višković: “Moramo smanjiti broj radnika u javnom sektoru”

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je smjene u javnim preduzećima i da će broj radnika u ministarstvima i javnim preduzećima biti smanjen za 10 do 15 odsto.

Višković je prošli četvrtak, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini RS, rekao da je tražio od svih ministarstava da provjere svoje sistematizacije radnih mjesta i da ponude 10 do 15 odsto manje mjesta.

„Imamo u planu to da radimo, čak sam u određenim resorima i sekretarijatima naređivao da izvrše izmjene sistematizacije i smanje broj zaposlenih. To ćemo raditi u javnom sektoru i u javnim preduzećima“, kazao je Višković.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković pitao je da li je premijer upoznat da se za zapošljavanje u institucijama ne raspisuju konkursi, da postoji višak radnika u javnim preduzećima i istakao da se tome mora stati u kraj.

„“Elektroprivreda RS“ ima 9.000 radnika,  „Šume RS“ 4.500 radnika, „Željeznice RS“ 3.200 radnika, Pošte 2.200 radnika. Približno 20.000 zaposlenih što će pojesti i mnogo veće državne aparate. Procjena je da je samo 550 radnika viška u “Šumama”. Jasno moramo stati u kraj ovome“, rekao je Stanivuković.

Druge objave u kategoriji