Search

Prijavite se na Konferenciju o rastu zapošljavanja – na putu ka oporavku i 5. Forum o zapošljavanju mladih

Zbog velikog interesovanja, YEP je obezbjedio 20 mjesta za sve zainteresovane nevladine organizacije, poslodavce i predstavnike institucija koji žele da učestvuju na Konferenciju o rastu zapošljavanja – na putu ka obnovi i 5. Forum o zapošljavanju mladih koji će se održati u utorak, 1. jula 2014. godine, u Bijeloj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sa početkom u 9:30 časova. Ukoliko ste zainteresovani prijave šaljite putem maila maja.zirojevic.buzo@fixit.ba, do ponedjeljka u 12:00. Broj prijava se popunjava do pristiglih prvih 20. Zbog sigurnosnih procedura, bez prihvaćene prijave neće biti moguć ulazak u zgradu zajedničkih institucija BiH.

Podsjećanja radi, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Svjetska akademija umjetnosti i nauke (World Academy of Art and Science), u saradnji sa švajcarskim Projektom zapošljavanja mladih (YEP), su objaviti održavanje međunarodne konferencije pod nazivom Konferencija o rastu zapošljavanja – na putu ka obnovi.

Konferenciju će otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, direktor Švajcarske agencije za razvoj i saradnju Joseph Guntern, generalni direktor Svjetske akademije umjetnosti i nauke Garry Jacobs (Urednik Cadmus Journal i podpredsjednik The Mother’s Service Society, South India), šef delegacije EU u BiH Peter Sorrensen, te ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija. Učesnicima konferencije će se obratiti i počasni predsjednik Svjetske akademije umjetnosti i nauke akademik Ivo Šlaus, direktor SDC Joseph Guntern, direktorica Svjetske banke u BiH Anabela Abreu, šef Delegacije Evropske unije u BiH ambasador Peter Sorensen, rezidentni koordinator Ujedinjenih naroda i rezidentni predstavnik Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH Yuri Afanasiev i drugi domaći i međunarodni stručnjaci u oblasti rada i zapošljavanja.

Ova konferencija će pokušati oblikovati inovativne ideje i mjere neophodne za prevazilaženje izazova i prijetnji ispred Bosne i Hercegovine, uz istovremeno potenciranje potrebe za rješavanjem problema kreiranja novih radnih mjesta u periodu nakon prirodnih katastrofa koje su teško pogodile i uništile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku.

U okviru Konferencije će se održati i 5. Forum o zapošljavanju mladih kojim će predsjedavati poljski profesor Zbigniew Bochniarz, član Svjetske akademije nauka i umjetnosti, a dopredsjedavajući će biti prof. dr Anto Domazet, državni poslanik i profesor ekonomije. Na Forumu će se razmatrati neiskorištene mogućnosti i uspješne priče, te mogućnosti za promovisanje preduzetništva i samozapošljavanja. Jedna od uspješnih priča će biti i HUB 387, koji je razvijen uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Druge objave u kategoriji