Search

Program "Mladi Bankar" u Klubu za traženje posla Teslić – ZZZRS

U saradnji sa ProCredit Bank  u petak 20.06.2014.god. održana je prezentacija programa “Mladi Bankar” za članove Kluba za traženje posla pri birou Teslić (ZZZRS). Program je prezentovan za 20 članova Kluba za traženje posla koji su se bliže upoznali sa programom, postavljali pitanja i diskutovali o kasnijim mogućnostima koje se pružaju za mlade osobe koje prođu program. Ono što je ohrabrujuće za sve polaznike ovog programa je da većina mladih koja je uspješno završila program se zapolilo u ProCredit banci, dok su ostali ipak pronašli zaposlenje u drugim bankama ili osiguravajućim društvima.

Podsjećanja radi, Projekat zapošljavanja mladih kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC je uspostavio mrežu Klubova za traženje posla za mlade u sklopu Zavoda za zapošljavanje RS, ali kontinuirano radi na unapređenju mreže i pružanju mogućnosti za nezaposlene mlade koje će im pomoći u zapošljavanju ili u povećanju konkurentnosti. Upravo je program Mladi Bankar jedna od mogućnosti koja je kontinuirana opcija za sve nezaposlene mlade sa VSS te se na ovaj način pruža informacija i ohrabruju mladi da se prijave na ovaj šestomjesečni program.

Važno je istaći da je program kontinuiran te da banka namjerava otvoriti mogućnost za apliciranje na program tokom cijele godine, što znači da se mladi ne smiju obeshrabriti ukoliko ne budu primljeni u grupi koja kreće u septembru ove godine, te da redovno šalju svoje aplikacije i motivaciona pisma i unapređuju svoje vještine kako bi bili odgovarajući kandidati.

Za prikaz fotogalerije molimo kliknite na donju sliku.

DSC_0768

Naredne prezentacije programa Mladi Bankar u Klubovima za traženje posla će biti održane 25.06.2014. godine u Zvorniku te 27.06.2014.godine u Travniku.

Ova aktivnost se realizuje kroz Projekat zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

Druge objave u kategoriji