Search

Rang lista Klubova za traženje posla trenutno nedostupna

Klub za traženje posla je interaktivno iskustvo za mlade i upravo se po tome razlikuje od tipičnih programa obuke. Klub predstavlja kombinaciju unapređenja vještina, discipline u procesu traženja posla i podrške i to je ono što izdvaja metodologiju Kluba za traženje posla od drugih metoda. Pri tom, Klub nije samo obuka o pisanju CV-ija, pretraživanju oglasa, simulacije razgovora sa poslodavcem, već i grupna podrška drugih nezaposlenih i savjetodavca u Klubu koji imaju jedan zajednički cilj – pronaći posao u što kraćem vremenskom periodu.

U cilju podsticanja savjetodavaca koji rade u Klubovima za traženje posla, YEP je uspostavio sistem mjerenja učinaka Kluba čime se poredi uspješnost Klubova na osnovu postavljenih indikatora kao što su broj formiranih grupa nezaposlenih, broj nezaposlenih koji prolaze obuku, njihovog nivoa aktivnosti u traženju posla i u konačnici broja zaposlenih mladih osoba. Ovo je jedinstven sistem za javno praćenje učinaka ne samo u javnim službama za zapošljavanje, već u javnom sektoru uopšte.

Rang lista Klubova je javno dostupna na web stranici Projekta, te na taj način se transparentno ukazuje na one najefikasnije koji na kraju svake godine dobiju priznanja. Od jutros Rang lista nije dostupna zbog tehničkih problema sa kojima je suočena firma koja hostira YEP web stranicu. Problemi se rješavaju i očekuje se da će u najkraćem roku biti dostupna, kao jedan od najčitanijih sadržaja na našoj web stranici.

Screen Shot 2016-04-25 at 20.53.47

Druge objave u kategoriji