Search

Grad Tuzla podržao realizaciju „Reformskog paketa“ u okviru Projekta zapošljavanja mladih

Predstavnici JU Službe za zapošljavanje TK Tuzla, njemačke konsultantske kuće GOPA i Grada Tuzla, danas su potpisali Ugovor o zakupu poslovnih prostorija u prizemlju zgrade Službe za zapošljavanje, u kojima će nakon višegodišnjih napora Biro za zapošljavanje Tuzla biti u mogućnosti da organizuje primjenu novih procedura rada. Time je i zvanično Grad Tuzla podržao realizaciju „Reformskog paketa“ u okviru švicarskog Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Potpisivanjem ovog Ugovora stvorene su mogućnosti za realizaciju „Reformskog paketa“ koji Služba za zapošljavanje realizuje od septembra 2015. godine uz podršku Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Cilj reforme jeste efikasnije i kvalitetnije pružanje usluga korisnicima Službe, nezaposlenim licima i poslodavcima kroz razdvajanje administrativnih od savjetodavnih usluga, te uvođenje individualnih i grupnih savjetovanja (Klub za traženje posla) nezaposlenih lica.

Kako bi Služba pružala ove usluge potrebno je prilagoditi infrastrukturu novim metodama rada, a to podrazumijeva izgradnju moderne šalter sale, info zone, sale za grupna savjetovanja, kao i razvoj ljudskih kapaciteta. Uvođenje reformskog paketa u Službu za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je bila jedna od tema susreta delegacije Ambasade Švicarske u BiH na čelu sa Ambasadorom Nj. E. Heinrich Maurer i uprave Grada Tuzle, nakon čega je uprava Grada Tuzla okončala sve neophodne administrativne procedure koje su omogućile današnje potpisivanje ugovora.

U okviru reformskog procesa do sada su pokrenuta četiri kluba za traženje posla, te je renoviran biro Gradačac koji će u narednom periodu krenuti sa primjenom novih procedura rada.

Tuzla2

Druge objave u kategoriji