Search

Reformski paket: Biro Novi Grad u novim prostorijama

Danas je u prisustvu velikog broja gostiju, predstavnika Vlade Kantona Sarajevo, lokalne zajednice, Federalnog zavoda za zapošljavanje, međunarodnih organizacija, te predstavnika YEP-a i menadžmenta GOPA Predstavništva u BiH upriličeno otvaranje novih prostorija biroa Novi Grad Sarajevo. Kako smo i ranije izvještavali, radovi su privedeni kraju, nove prostorije su stavljene u funkciju čime je zaokružen kompletan proces prilagodbe infrastrukture u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo. 

Od sada će uposlenici biroa svoje usluge pružati na adekvatan način, prilagođen europskim standardima. Svrha preseljenja biroa nije samo poboljšanje uslova rada uposlenika, nego naprotiv podizanje kvaliteta pružanja usluga nezaposlenim, razdvajanje savjetodavnih od administrativnih usluga, efektnija podrška pri traženju zaposlenja, s druge strane poboljšanje saradnje sa poslodavcima u smislu posredovanja i podrške pri izboru kandidata u zapošljavanju. Sve ovo utiče na povećanje interesa kod korisnika za uslugama biroa.

Važno je istaći da svi biroi u Javnoj službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo,  osim biroa Trnovo koji je u specifičnoj situaciji,  sada funkcionišu u skladu sa novim modelom rada što svjedoči o velikoj posvećenosti menadžmenta Službe  koji je na najbolji mogući način prepoznao potencijale međunarodne podrške. Prostorije Biroa Novi Grad predstavljaju vrhunac infrastrukturne podrške i u tom smislu se radi o najbolje opremljenom, modernom prostoru koji svojim kapacitetom može odgovoriti svim zadacima i funkcijama javne službe za zapošljavanje. 

Radi se o birou koji se nalazi na području najveće općine u KS. Na birou u toj općini je 18.000 korisnika, odnosno registrovanih nezaposlenih osoba. 

Nove prostorije Biroa za zapošljavanje Novi Grad na adresi Branislava Nušića 170 u naselju Dobrinja V.

U nastavku donosimo kratki foto-izvještaj sa današnjeg otvaranja: 

Druge objave u kategoriji