Search

Reformski paket: Svečano otvoren Biro Vogošća

U okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švajcarske, kako je i ranije najavljeno, 03.10.2017.godine, zvanično su otvorene nove prostorije Biroa Vogošća, koji je šesti od ukupno devet biroa JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” u kojem je infrastruktura prilagođena evropskim standardima. Takođe, u ovom birou započelo se i sa primjenom novih procedura osmišljenih u okviru YEP – JZZZ “Reformskog paketa”. 

Ovakav vid standardizacije podrazumijeva tehničko-logistička i sadržajna unaprjeđenja poslovanja biroa, prilagodbe segmenata poslovanja EU standardima, usvajanje i primjenu EU praksi dok je primarni cilj obezbijediti bolje pristupne uslove, kako kratkoročno tako i dugoročno nezaposlenim licima, što direktno utiče na njihovu bržu integraciju na tržište rada i u konačnici na smanjenje stope nezaposlenosti.

Realizovane infrastrukturne promjene – prostor prilagođen EU standardima – stvorile su uslove za uvođenje razdvojenih usluga – administrativnih i savjetodavnih, što je garancija pružanja visokokvalitetnih usluga nezaposlenim licima i efektivniji pristup rješavanju problema nezaposlenosti. 

Uspješna realizacija aktivnosti – otvaranje novih prostorija, infrastruktura prilagođena EU standardima, inovirane procedure poslovanja – rezultat je višemjesečnog sinergijskog pristupa svih aktera. Napominjemo, paralelno sa aktivnostima infrastrukturne prilagodbe, Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske, kontinuirano je pružao stručnu podršku zaposlenicima u kontekstu specifičnih tematskih obuka, unaprjeđenja savjetodavnih alata te kreiranjem uslova za različite kolegijalne razmjene.

Otvaranju Biroa Vogošća prisustvovali su predstavnici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švajcarske, predstavnici resornih službi, ministarstava i zavoda, predstavnici Općine Vogošća i medija. 

Druge objave u kategoriji